.

.

sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Vi ska flytta


Vi har trivts väldans bra här på kyrkvinden, med skolan, naturen och bya-centrum på gångavstånd. Inga stormar ha kunnat orsaka sömnlösa nätter innanför de tjocka stenväggarna och det har alltid varit glädjande att se de stora kyrkfönstren upplysta och lyssnat till mjuka toner av musik och sång som sökt sig upp till vårt hem.

Men allt har sin tid och saknaden till att ha en egen liten gårdsplan att greja på, att inte behöva trampa upp och ner i höga trappor 😅 och att få känna huset leva med årstiderna har så småningom växt fram. Att dessutom doggen har väldigt svårt att gå ner i trapporna och fallit flera gånger gör inte saken bättre.

Det kom ändå liksom lite puskista, möjligheten att flytta in i en liten stuga med utsikt över Dragsfjärden där simstranden är typ 100 m bort. Flera av mina vänner har redan sagt att de gärna kommer och "istuu iltaa" på sommaren, vi kan gå ner till stranden i bara simpparen och handuk för att ta oss ett kvällsdopp och varför inte också ett morgondopp :). Det känns också bra att ge Ida möjlighet att bo på cykelavstånd till flera av sina kompisar som blivit jätteglada att vi flyttar till Kärra. 

Att vägen till jobbet och till Idas skola blir lite längre är heller inget problem. Vi bodde ca. 9 km från stan i Kokkola och det var helt naturligt att ungarna tog bussen till skolan och att man själv körde in till stan på jobb. Ja och under de senaste åren där så var min arbetsväg ca.100 km/dag, så den här sträckan är betydligt kortare 😂.

Att sånt. Vi lever i spännande inredningstider hör ni 😂 så ni vet vad ni har att vänta i alla mina inlägg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti